PabloX - elektrotechnika

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Úprava reproduktorov MPS-60 od Sony Ericssonu

Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 3
SlabéDobré 
Úprava reproduktorov MPS-60, ktoré sa používali k starším Sony Ericssonom na externý vstup a napájanie bez použitia pôvodného fastportu.
img

Tieto mini reproduktory používané ešte k starším Sony Ericssonom ako externé reproduktory som minule našiel zahrabané v krabici. Zvykol som ich nosiť na opekačky, grilovačky a hrali celkom pekne a aj dostatočne hlasno (lepšie ako chrčítko v telefóne :) ). Momentálnou ich nevýhodou bolo, že majú ešte starý fastport a všetky nové telefóny majú už výstup cez 3,5mm jack (konečne, koho by bavilo furt čistiť špáradlom znečistené kontakty fastportu). Rozhodol som sa na reproduktory dorobiť externý vstup a napájanie. Bolo to vcelku jednoduché, stačilo sa napojiť na niekoľko bodov na DPS. Napájanie je možné zvoliť buď z jedného LiION článku (4,2V) prípadne 5V z USB. Pri použití napájania z USB OTG získate opäť prenosné mini reproduktory k telefónu :)

piny1
Spodná časť DPS a vyznačené body kam treba napojiť audio vstup. Spájkovacie body sú celkom malé, chce to tenký hrot spájkovačky a pevnú ruku (väčší náhľad získate kliknutím na obrázok).


piny2
Vrchná strana DPS kde je potrebné pripojiť napájanie - SMD kondenzátor v strede DPS (väčší náhľad získate kliknutím na obrázok).


img
Reproduktory po úprave aj so zachovaným fastportom.

Posledná úprava Streda, 22 Máj 2019 20:54  

Bannery

Štatistiky


TOPlist