PabloX - elektrotechnika

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Didaktik Gama - nahrávanie hier

Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 21
SlabéDobré 
Alebo jednoduchý návod ako nahrať tie staré hry
img
Keďže som sa chcel na Game aj trochu zahrať alebo skúsiť, čo to dá, musel som do nej nejak nahrať hry. V sekcii Odkazy nájdete linky na stránky, kde posťahujete hry. Hry majú príponu .TAP a môžu byť aj určené na ZX Spectrum, keďže Gama a ZX boli na 99% kompatibilné.
Na stiahnutie je aj balík 22Mb hier, ospravedlňujem sa ale neviem už z ktorej stránky pochádzal, takže ak by to autora štvalo, nech mi napíše a link sem doplním. Balík je na stiahnutie <tu>.
Ďalej je potrebné súbor s príponou .TAP previesť na zvukový formát, čiže klasické WAVko. To urobíte pomocou super programíku WinTzx, ten je na stiahnutie <tu>.
screen
Obrazovka programu WinTZX. Stačí otvoriť súbor a kliknúť vľavo na tlačítko podľa toho, akú príponu výstupného súboru chcete mať (WAV alebo VOC).


Takto skonvertovaný súbor je potrebné teraz nahrať do Didaktiku pomocou konektora pre pripojenie magnetofónu. Ako prehrávať možno použiť aj sluchátkový výstup bežného PC, ja ho mám ale odfajčený tak používam mp3 prehrávač.
konektor
Prepojenie prehrávača a Didaktiku. Pomocou rezistorov sa zo stereo signálu urobí mono. Hlasitosť potrebné vyskúšať, je lepšie začať vyššou.  

Spustenie nahrávania:
Keď už máme všetko prichystané a pozapájané, zapneme Gamu a napíšeme príkaz na začatie nahrávania. Takže stlačíme [CAPS SHIFT] + [J] a potom [SYMBOL SHIFT] + 2x [P] . Na obrazovke by sa malo  vypísať toto: LOAD "". Teraz stlačte [ENTER] a pustite prehrávač. Na obrazovke by sa mal zjaviť prázdny obdĺžnik a po pár sekundách (z Gamy počuť dlhé pípnutie a potom trt) by sa mal vypísať názov programu. Pokiaľ pozadie pomaly bliká na červneo/modro (aspoň u mňa) tak je signál slabý prípadne moc skreslený. Treba skúsiť zmeniť hlasitosť. Potom už len čakať nekonečný čas kým sa tá hra nahrá :)
foto
Nahrávanie hry GALAXIANS
foto
Galaxians po úspešnom nahraní :) žiadny DualCore ani GB pamäte.
foto
Nahrávanie hry Dizzy
foto
Nahrávanie úspešné :)
Posledná úprava Piatok, 17 Máj 2019 20:42  

Bannery

Štatistiky


TOPlist